Domů / Novinky / Houbařské kuchtění: recepty a nápady na zpracování hub
Výrobci
Doporučujeme
Odběr novinek

Houbařské kuchtění: recepty a nápady na zpracování hub

Houbařské kuchtění: recepty a nápady na zpracování hub - Afrodit.cz    Hub jsou plné lesy, tak proč toho nevyužít? Někdo zbožňuje sbírání hub a klidně v lese stráví dlouhé hodiny. Jiný ztratí trpělivost, pokud jde sbírání hub příliš pomalu a úlovek není velký. Do jaké skupiny se řadíte? Ať už považujete houbaření především za formu relaxace, nebo vám jde hlavně o plný košík voňavých hříbků, jistě si na houbových specialitách rádi pochutnáte.

 

Co však s košíky plnými hub udělat nejdříve?

Usušit

Klasický postup nikdy nezklame. Pokud máte sušičku, není co řešit. V opačném případě budete potřebovat hodně místa a trpělivosti, protože bude přece jenom pár dnů trvat, než houby v blízkosti topení uschnou. Houbová vůně se navíc bude linout po celém vašem bytě. Odměnou vám však budou houby, které můžete použít na tisíc způsobů, například do tradiční bramboračky, houbového kuby a dalších dobrot.

Zamrazit

Jestliže už nemůžete sušičku ani vidět, využijte volného místa v mrazáku! Mražené houby jsou téměř okamžitě připravené k použití a jejich chuť je stále velmi výrazná. Houby stačí povařit, nejlépe i osolit a okořenit a poté zamrazit v plastové dóze nebo igelitovém sáčku. Takto upravené houby se hodí na přípravu houbového guláše nebo omáčky, bez předchozího namáčení. Jestliže nemáte čas čekat, dokud se rozmrazí, můžete je do hrnce přidat rovnou.

Naložit

Příprava nakládaných hub vás sice bude stát trochu více času, ale výsledek za to rozhodně stojí! Na nakládání jsou jako stvořené malé, krásné hříbky, které není nutné krájet a které ve skleničce budou vypadat opravdu krásně. Takové nakládané houby použijete nejen do houbové omáčky, ale jsou překvapivě dobré jako menší chuťovka.

 

Jak může vypadat houbový jídelníček na podzimní dny? Podívejte se na následující recepty, které vás jistě inspirují k přípravě tradičních i nezvyklých houbových dobrot!

Vydatná snídaně: Omeleta s houbami

Lehký oběd: Těstoviny s houbami

Rychlá večeře: Houbový slaný koláč

Netradiční pohoštění: Houbový štrúdl

Lehký oběd: Těstoviny s houbami

Přejeme vám bohatý úlovek a hlavně dobrou chuť!

Napsal(a)  Katka Romanová

Katka Romanová

Zajímám se o módu, cestování, vaření i zdravý životní styl.
A baví mě o tom všem psát. ;).