Domů / Novinky / Jaro a bylinky k sobě neodmyslitelně patří: vyzkoušejte skvělé jarní recepty!
Kategorie
Výrobci
Doporučujeme
Odběr novinek

Jaro a bylinky k sobě neodmyslitelně patří: vyzkoušejte skvělé jarní recepty!

Jaro a bylinky k sobě neodmyslitelně patří: vyzkoušejte skvělé jarní recepty! - Afrodit.cz    Vaničky s naklíčenou řeřichou a spousta dalších bylinek na pultech obchodů jsou jasnou známkou toho, že jaro se kvapem blíží, i když se nás počasí snaží zatím přesvědčit o opaku. Jak tedy přivítat jaro ve vaší kuchyni? Ideálně pomocí bylinek!

Zapečená bageta s máslem s medvědím česnekem

Jednoduchá, ale výborná večeře!

Ingredience na 2 porce: 2 bagety, 50 g másla, 2 lžíce strouhaného parmazánu, hrst listů medvědího česneku, sůl, čerstvě mletý barevný pepř

Příprava: V misce utřete změklé máslo spolu s nasekaným medvědím česnekem, solí, pepřem a strouhaným parmazánem. Bagety mírně rozkrájejte v horní části a do vzniklých otvorů vtlačte trochu bylinkového másla. Bagety dejte rozpéct do rozpálené trouby na deset až patnáct minut.

Jarní salát s řeřichou a pažitkou

Lehký salát, který vás naladí na jarní notu!

Ingredience 2 porce: 1 svazek ředkviček, 1 kyselé jablko, 2 vejce, 2 lžíce octa, 1 jarní cibulka, sůl, čerstvě mletý barevný pepř, pažitka a řeřicha podle chuti, olivový olej, celozrnná bageta k podávání

Příprava: Ředkvičky nakrájejte na plátky, jablko zbavte jádřince a nakrájejte jej na kostičky. Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka. Vše smíchejte a připravte ztracené vejce. Do hrnce s vroucí vodou přidejte ocet a pomocí lžíce vytvořte vodní vír. Do něj vyklepněte vajíčko, které po dvou až třech minutách opatrně vyjměte. Totéž opakujte s druhým vejcem. Salát rozdělte do misek, navrch dejte vejce, které posolte a opepřete. Na závěr salát bohatě posypte nasekanou pažitkou a řeřichou.

Losos v bylinkové krustě

Losos je známý v kombinaci s koprem, ale i s petrželí si bude skvěle rozumět!

Ingredience 2 porce: 2 filety lososa (nejlépe zbaveného kůže), 1 lžíce strouhanky, 50 g másla, 1 stroužek česneku, hrubozrnná sůl, čerstvě vymačkaná citronová šťáva, čerstvě mletý barevný pepř, svazek petržele, olivový olej, 1 lžíce strouhaného parmazánu (nemusí být)

Příprava: Strouhanku smíchejte s nasekanou petrželovou natí, utřeným stroužkem česneku a případně také lžící strouhaného parmazánu. Lososové filety pečlivě omyjte a osušte papírovou utěrkou. Filety osolte, opepřete a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Lososa mírně pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem. Poté na filety rozprostřete připravenou petrželovou směs. Lososa pečte zhruba 10 minut. Podávejte s opečenými bramborami nebo grilovanou zeleninou.

 

Bez jakých bylinek si jaro nedokážete představit?

Napsal(a)  Katka Romanová

Katka Romanová

Zajímám se o módu, cestování, vaření i zdravý životní styl.
A baví mě o tom všem psát. ;).