Letní párty, grilování a já
„Jo, a ty vlastně nejíš maso, tak co budeš jíst?“
Jen si představte tu hrůzu v jeho očích. Já to chápu, pro hodně lidí je stále ještě jídlo bez masa jen těžko představitelné. Někdo se prostě nenechá přesvědčit, že i bez masa se dá dobře najíst, tím spíš na letním grilování.
Grilování s vegetariánem
Výborná je v první řadě grilovaná zelenina, dobrá je zejména cibule, paprika, lilek nebo cuketa.
Stačí jen nakrájet na kousky, trošku zakápnout olivovým olejem, okořenit a hurá na gril, nejlépe v alobalu. Ovšem i grilovaná cherry rajčátka mají něco do sebe!
A chybět nesmí ani grilovaný hermelín, který stačí jen posypat čerstvě namletým pepřem. Nenechte se však mýlit, grilovat se dají i různé čerstvé sýry, například řecké.
Výborné jsou i brambory posypané sýrem, pečené v alobalu. K nim stačí nějaká domácí omáčka, například česneková, a uvidíte, že po takové příloze se utlučou i zarytí masožravci :)
Mně se už teď sbíhají sliny! A jaká je vaše oblíbená specialita, bez které si letní grilování nedokážete představit?
A co si na letní grilovačku obléknout?
Nevím jak vy, ale já rychle prochladnu, proto volím zlatou střední cestu. Na odpolední párty samozřejmě krátké letní šatičky a pohodlné sandálky, ale na večerní žranice dávám přednost legínám doplněným volnější tunikou a k tomu nejlépe mé oblíbené baleríny. Pro jistotu si sebou vždy beru i praktický kardigan, kdyby se párty hodně protáhla.
A jaké jsou vaše oblíbené outfity na letní párty? Sázíte při grilování na pohodlí nebo dáváte přednost modelům promyšleným do posledního detailu?
Napsal(a) Katka Martinová
Katka Martinová
Zajímám se o módu, cestování, vaření i zdravý životní styl.
A baví mě o tom všem psát. ;).