Domů / Novinky / Mé oblíbené pomazánky a cukroví
Výrobci
Doporučujeme
Odběr novinek

Mé oblíbené pomazánky a cukroví

Mé oblíbené pomazánky a cukroví - Afrodit.cz    Hledáte inspiraci na sváteční stůl? Třeba vám pomohou mé oblíbené pomazánky a cukroví, bez kterých se žádné Vánoce neobejdou!

Nejoblíbenější pomazánky naší rodiny

Receptů na pomazánky není nikdy dost, ovšem stejně mnohdy děláme stále stejné dokola. U mě vítězí tyto pomazánky, kterých se nikdy nepřejím!

Česneková pomazánka se sýrem

Receptů na česnekovou pomazánku je bezpočet, ovšem v naší rodině nesmí na žádné rodinné oslavě a tudíž ani na svátečním stole chybět tato pikantní pomazánka.

Suroviny:

1 kelímek pomazánkového másla

250 g sýru eidam nebo gouda

2-3 polévkové lžíce majonézy

5 stroužků česneku

sůl a pepř

Příprava:

Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a majonézu podle chuti. Důkladně osolte a opepřete. Vše pečlivě promíchejte a hotovou pomazánku nechejte několik hodin odležet.

TIP: Pomazánka se hodí na klasické chlebíčky, ale také jednohubky, které stačí dozdobit vlašskými ořechy, jež tvoří s česnekovo-sýrovou pomazánkou dokonalou dvojici.

Nivová pomazánka s tymiánem

Nivovou pomazánku vylepšuji trochou sušeného tymiánu. To se vám může zdát zvláštní, ale tymián pomazánku příjemně ovoní.

Suroviny:

1 kelímek pomazánkového másla

200 g nivy

1 malá červená cibule

sušený tymián

čerstvý mletý pepř

smetana podle potřeby

Příprava:

Nivu nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte pomazánkové máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a koření. Vše důkladně promíchejte. Někdy se stane, že je pomazánka příliš hustá. V takovém případě přidám trochu smetany a hned jde mnohem lépe roztírat na chlebíčky.

TIP: Pomazánka z nivy vynikne doplněná kvalitní šunkou a také červenou paprikou nebo kapií.

Sardinková pomazánka

Někdo rybičkovou pomazánku moc nemusí, ale já na ni nedám dopustit, a proto si ji často dělám i na večeři. Ovšem na chlebíčkách se vyjímá nejlépe!

Suroviny:

250 g plnotučného tvarohu

1 plechovka sardinek ve vlastní šťávě

1 menší cibule

1 lžička plnotučné hořčice

sůl a pepř

Příprava:

Sardinky sceďte a vidličkou je trochu rozmačkejte. Přidejte tvaroh, nadrobno nakrájenou cibuli a hořčici. Vše promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

TIP: Jindy můžete použít sardinky v tomatě, takže pomazánka bude výraznější.

Rychlé a chutné nepečené cukroví

Musím se přiznat, že pečení není moje silná stránka. O to raději mám nepečené cukroví, které lze připravit během chvilky a po kterém se většinou zapráší nejdříve. Tady jsou mí tři favorité!

Kokosové kuličky s kakaem

Klasika, které se nikdy nepřejím. To jsou kokosové kuličky s kakaem, ve kterých jde příjemně cítit i rum.

Suroviny:

200 g piškotů

200 g moučkového cukru

150 g másla

2 lžíce kakaa

1 lžíce rumu (případně rumové aroma)

150 g strouhaného kokosu + na obalení

Příprava:

Všechny suroviny pečlivě promíchejte a vytvořte tuhou hmotu. Z té tvarujte kuličky. Do jejich středu můžete vtlačit kousek sušeného ovoce. Kuličky obalte v kokosu a skladujte je v chladu.

TIP: Kokosové kuličky můžete vylepšit i mletými vlašskými ořechy.

Raffaelo kuličky s mandlemi

Sladká slast, které nikdy neodolám. Spojení mandlí a kokosového krému je zkrátka dokonalé!

Suroviny:

1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka

200 g strouhaného kokosu + na obalení

20 celých mandlí

Příprava:

V míse smíchejte kondenzované mléko s kokosem. Podle chuti můžete přidat i kapku mandlového likéru. Měla by vzniknout hustá hmota, proto případně přisypte kokos. Z hmoty tvarujte malé kuličky, do jejichž středu vtlačte mandli. Kuličky servírujte nejlépe v malých papírových košíčcích.

TIP: Mandle můžete nahradit také celými lískovými oříšky a kuličky obalit v drcených pistáciích a rázem získáte další druh cukroví!

Napsal(a)  Katka Romanová

Katka Romanová

Zajímám se o módu, cestování, vaření i zdravý životní styl.
A baví mě o tom všem psát. ;).