Domů / Novinky / Rychlé jarní recepty ze sezónních surovin
Kategorie
Výrobci
Doporučujeme
Odběr novinek

Rychlé jarní recepty ze sezónních surovin

Rychlé jarní recepty ze sezónních surovin - Afrodit.cz    Máte po zimě pocit, že váš jídelníček potřebuje pořádně odlehčit? Využijte dostupných sezónních surovin, které nezatíží vaši peněženku ani žaludek! Máme pro vás recepty, které oceníte, když budete mít chuť na krásná zelená jídla. Co takhle královskou snídani či netradiční oběd?

Královská snídaně: Vaječná omeleta s jarní cibulkou

Co budete potřebovat na 2 porce:

  • 4 vejce

  • 2 jarní cibulky

  • 2 lžíce smetany

  • šunka dle chuti

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

Jak postupovat:

Do micky rozklepněte vajíčka, přilijte trochu smetany, osolte a opepřete. Poté vajíčka důkladně prošlehejte. Přisypte důkladně omytou jarní cibulku nakrájenou na tenká kolečka a znovu zamíchejte. Na rozpálenou pánev nalijte polovinu směsi, podle chuti můžete přidat pár plátků šunky. Pánev přiklopte policí, dokud vajíčka neztuhnou. Se zbývajícími rozšlehanými vajíčky postup opakujte. Před servírováním můžete omeletu jemně posypat strouhaným parmazánem.

Lehký oběd: Chřestový krém s opečenou bagetkou

Co budete potřebovat na 2 porce:

  • 1 svazek chřestu

  • 1 malá cibule

  • 1 větší brambor

  • 500 ml zeleninového vývaru

  • 100 ml smetany na vaření

  • špetka muškátového oříšku

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

Jak postupovat:

Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte oloupaný chřest nakrájený na menší kousky. Vše zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte na kousky nakrájený brambor. Polévku přiveďte k varu a vařte, dokud chřest nezměkne. Poté polévku rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte mletým muškátovým oříškem a případně i špetkou sušené chilli papričky. Na závěr zjemněte smetanou a ještě krátce prohřejte. Polévku servírujte s bagetkou opečenou na troše olivového oleje.

Dokonalá svačinka: Domácí lučina s řeřichou

Co budete potřebovat na 2 porce:

  • 300 g bílého jogurtu

  • 100 ml balení smetany na vaření

  • sůl

  • čerstvá řeřicha

Jak postupovat:

Suroviny smíchejte a dejte je na cedník vyložený plátnem. Směs dejte do druhého dne okapat. Následně můžete s takto vzniklou lučinou nakládat podle chuti, ale její chuť nejlépe vynikne v kombinaci s řeřichou nebo jinými bylinkami.

Dietní večeře: Ředkvičková pomazánka s tvarohem

Co budete potřebovat na 2 porce:

  • 1 svazek ředkviček

  • 1 balení nízkotučného tvarohu

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

  • pažitka

Jak postupovat:

Do mísy dejte tvaroh, přidejte ředkvičky nakrájené na menší dílky, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Pro zpestření můžete přidat stroužek prolisovaného česneku nebo půl lžičky plnotučné hořčice. Před servírováním můžete celozrnný chleba namazaný pomazánkou ozdobit vajíčkem, uvařeným natvrdo a nakrájeným na kolečka nebo osminy.

 

Jaký je váš oblíbený jarní recept? Budeme rádi, když se o něj s námi a našimi čtenářkami podělíte!

Napsal(a)  Katka Martinová

Katka Martinová

Zajímám se o módu, cestování, vaření i zdravý životní styl.
A baví mě o tom všem psát. ;).