Domů / Novinky / Rychlé recepty z vajec aneb jak naložit s velikonoční koledou
Kategorie
Výrobci
Odběr novinek

Rychlé recepty z vajec aneb jak naložit s velikonoční koledou

Rychlé recepty z vajec aneb jak naložit s velikonoční koledou - Afrodit.cz    Navzdory ne zrovna příjemnému počasí se Velikonoce se kvapem blíží. Děsí vás už teď představa, co si počnete s velikonoční koledou? Vyzkoušejte následující tradiční i méně obvyklé recepty, které vám pomohou zužitkovat zásobu natvrdo uvařených vajec!

 

Osvědčená klasika: Vajíčková pomazánka

Ingredience na 2 porce: 4 vajíčka uvařená natvrdo, 150 g pomazánkového másla, 1/2 menší cibule, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, sůl, pepř

Příprava: Do mísy dejte vajíčka nakrájená na kousky, přidejte pomazánkové máslo, nadrobno nasekanou cibuli a hořčici. Osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a nechejte odležet v lednici. Podávejte s celozrnným pečivem a zeleninou, například ředkvičkami. Pomazánku můžete připravit také z tvarohu, pokud chcete dietnější verzi.

Výživná snídaně: Obložený chléb s avokádem a vajíčkem

Ingredience na 2 porce: 4 krajíce žitného chleba, 1 avokádo, 2 vajíčka uvařená natvrdo, 1 lžička sezamových nebo chia semínek, sůl, pepř

Příprava: Avokádo oloupejte a v misce jej rozmačkejte vidličkou. Avokádo osolte, opepřete a rozprostřete na připravené krajíce chleba. Poklaďte vajíčky nakrájenými na tenká kolečka a na závěr vše posypte sezamovými nebo chia semínky.

Netradiční občerstvení: Pórková pomazánka s vajíčkem

Ingredience na 2 porce: 1/3 pórku, 100 g tvrdého sýra, 1 vajíčko uvařené natvrdo, 1 malý bílý jogurt, 1/2 lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř, pečivo k podávání

Příprava: Pórek podélně rozřízněte a nakrájejte jej na tenká půlkolečka. Tvrdý sýr a vajíčka nakrájejte na menší kostičky. Vše smíchejte, přidejte bílý jogurt a hořčici. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Před podáváním nechejte pomazánku vychladit. Podávejte s celozrnným pečivem.

Oblíbená polévka: Kulajda s vajíčkem natvrdo

Ingredience na 2 porce: 1 menší cibule nakrájená nadrobno, 2 menší brambory, 1 kelímek smetany na vaření, 1 hrst sušených hub (předem namočených), 1 lžíce hladké mouky, ocet podle chuti, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, hrst čerstvého kopru, 2 vajíčka uvařená natvrdo

Příprava: Na oleji zpěňte cibuli a zaprašte moukou. Chvíli osmahněte a poté zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidejte brambory nakrájené na kostičky, houby, bobkový list, nové koření, pepř a osolte. Přiveďte k varu a povařte, dokud brambory nezměknou. Poté vlijte smetanu, vsypte nadrobno nasekaný kopr. Prohřejte a podle chuti přidejte ocet. Do talířů rozdělte vajíčka nakrájená na menší kousky a přelijte polévkou.

Máte nějaký oblíbený recept, po kterém o Velikonocích vždy sáhnete?

Napsal(a)  Katka Romanová

Katka Romanová

Zajímám se o módu, cestování, vaření i zdravý životní styl.
A baví mě o tom všem psát. ;).